The LUNA Consort

Kristian Buhl Mortensen bandora, Lars Henning Jensen citter, Nikolaj Ronimus blokfløjte, Hanna Loftsdóttir gambe, Mogens Rasmussen diskant gambe og Frederik Bork lut.Henvendelse: Nikolaj Ronimus tlf: 333 38474 / 4087 8474 - Email: nikolaj@ronimus.dkThe LUNA Consort er det seneste skud på stammen af LUNA ensembler som alle har deres udgangspunkt i Trio Luna, bestående af Nikolaj Ronimus, Lars Henning Jensen og Mogens Rasmussen, der blev dannet for mere end 20 år siden. Ønsket om at lave et brocken consort har spøgt længe, men er først i 2007 endelig blevet en realitet. The LUNA Consort er det eneste professionelle broken consort af sin art i Danmark og består af musikere dels fra den erfarne og dels fra den nye generation i Tidlig Musik Danmarks vækstlag. 

Hør Joyn Hands (1,9 MB) og Delight Pavan (4,5 MB) optaget ved en koncert i Hans Egede Kirke i december 2007!

My Lord of Oxenfords Mask:
Udsnit fra et maleri der viser scener fra Sir Henry Unton's liv malet kort efter hans død i 1596. Det beskriver en scene, hvor en maskeoptræden akkompagneres af et Broken Consort.

Besætningen i et Broken Consort er den første med forskellige instrumenter, der er udspecificeret i musikhistorien. Besætningen udgør diskant- og basgambe, fløjte, lut, cister og bandora. "The Broken Consort" opstod i slutningen af 15-hundrede tallets England og blev en integreret del af Shakespeares teater. Musikken udviklede sig fra de tidlige hof maskespil til de senere tragedier og komedier. I starten var det akkompagnement til sang men blev efterhånden til ren instrumental musik
Thomas Morley havde monopol på at trykke musik og var den første til at udgive musik for Broken Consort. I 1599 udgav han "The First Book of Consort Lessons".CURRICULUM VITAE:

Nikolaj Ronimus blokfløjte, debuterede i 1993 fra det Fynske Musikkonservatorium hos professor Dan Laurin. Han har siden debuten arbejdet som koncertblokfløjtenist med koncerter i Skandinavien, Tyskland, Frankrig, England , Italien, Australien og Japan. Hertil kommer diverse TV-og radioproduktioner fra solokoncerter til portræt udsendelser. Han har på koncertscenen slået sit navn fast som en fræk og anderledes grænsesøgende fortolker af blokfløjtens repertoire nyt som gammelt. Pressen har skrevet: Blokfløjtevildskab-nye sider af det ellers så pæne instrument blokfløjten. Han saboterede enhver forestilling om blokfløjten som den artige musiks lille fænrik. Det spændte fra det uendeligt blide til det øreflænsende fortefortissimo ( Kristeligt Dagblad ), Det var døde dansen vi hørte ( MUSA, Århus ), Nikolaj Ronimus is the star of tomorrow If Jimmi Hendrix had played recorder it migth have sounded like this ( The recorder, London ).Han kan høres på flere CD produktioner bl.a.; Les voix des Loeillet ( Classcd 229 ) med Ensemble Fiori Musicali og The Naked Recorder ( Classcd 608 ), den første danske CD med soloblokfløjterepetore, CD’er som har nydt stor anerkendelse i den internationale musikpresse. Nikolaj Ronimus er lærer ved Vestjysk Musikkonservatorium, Det Fynske Musikkonservatorium samt Nordjysk Musikkonservatorium han har givet masterclass i Skandinavien, Tyskland, Schweiz, Australien mm.

Lars Henning Jensen lutenist og guitarist, er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han er en musiker med meget solid solistisk og kammermusikalsk baggrund med aktiviteter i ind- og udland, hertil kommer diverse TV- og radioproduktioner. Udover Trio Luna er han guitarist i ensemblet GuitarTrio 1+2, der har markeret sig stærkt indenfor deres felt. De kan høres på 2 cd´er: GuitarTrio 1+2 PACD 101 og Playtime PACD 102. 

Mogens Rasmussen gambe, er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Schola Cantorum, Basel. Han er nok landets mest benyttede gambist. Han har en omfattende koncertvirksomhed som solist og continuospiller med koncerter såvel i Norden som i resten af Europa og USA. Han er medstifter af det internationalt sammensatte gambeensemble Bourrasque, medlem af ensemblerne Violon-banden, Opus 4 og Trio Luna. Han har adskillige CD produktioner bag sig bl.a. på Da Capo og BIS. Hertil kommer diverse TV-og radioproduktioner. Mogens Rasmussen har i en årrække været lærer ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Det Fynske Musikkonservatorium samt Nordjysk Musikkonservatorium.


Hanna Loftsdóttir gambe, begyndte sine cellostudier i Island . I året 2000 blev hun optaget på Det Kongelige Danske Konservatorium i København hvor hun studerede cello hos Morten Zeuthen og gambe hos Mogens Rasmussen. Efter sin diplomeksamen flyttede hun til Holland hvor hun studerede barokcello hos Jaap ter Linden og gambe hos Anneke Pols, ved Det Kongelige Konservatorium i Den Haag. Hanna spiller i adskillige tidligmusik-ensembler i Danmark, Holland og Island, f.eks. Holmens Barokensemble, Barocco Spirante, The New Dutch Academy, Nordic Affect og Camerata Drammatica. 

Fredrik Bock guitarist og lutenist, studerede på Carl Nielsen Academy of Music, Odense, hvorfra han tog sin eksamen med højeste karakter i 2000. Sideløbende med guitarstudierne i Danmark fik han undervisning i barokguitar og lutinstrumenter hos prof. Stephen Stubbs ved Hochschule für Künste, Bremen. I 2003 debuterede han fra solistdebut ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, med prof. Stubbs som lærer. Fredrik Bock har fra 1999 til 2001 fået tildelt det svenske Kungliga Musikaliska Akademien´s stipendium for sit arbejde med barokguitaren. Han har optrådt som solist med  Danske og Svenske symfoniorkestre og er hyppig akkompagnatør til bl.a. Concerto Copenhagen, Theatre of Voices, Holland Baroque Society, Ars Nova Copenhagen, Barokksolistene, New Dutch Academy, Emily Van Evera. Har medvirket i adskillige CD produktioner i ind - og udland.

Kristian Buhl -Mortensen guitarist og lutenist, debuterede fra Det kgl.danske Musikkonservatoriums solistklasse i 1979 han har siden virket som kammermusiker, akkompagnatør og solist med sin guitar, barokguitar og lut. Han har indspillet plader, været med i ca. 800 forestillinger på Det Kgl. Teater, lavet radioudsendelser, og medvirket ved mange kirke- og kammerkoncerter over hele landet og ude i den store verden. Har været medlem af renæssancemusikgruppen Consortium Hafniense siden starten i 1970-erne. Kristian Buhl-Mortensen har indspillet CD’er på pladeselskaberne Classico og Danacord med bl.a. Aurora, Consortium Hafniense og Ulrik Cold. Han er lærer på Frederiksværk kommunale Musikskole og har udgivet BUHLs Guitarbøger på Musikskolernes Forlag. Har undervist på Det kgl. danske Musikkonservatorium i København siden 1981.